Barry Badpak en Rubberen Henkie doen het weer

Barry Badpak en Rubberen Henkie doen het weer

LEIDEN – Na het succes van ‘Golden Retriever’ slaan Rubberen Henkie en Barry Badpak opnieuw de handen ineen voor een hit met Leiden in de hoofdrol.

“Het Golden Retievertje is vaste prik geworden op de setlist van zowel Barry als Henkie”, zegt Barry Badpak niet geheel zonder trots. “Dat is alweer een paar jaar geleden dus het werd wel weer tijd voor een gezamenlijk geintje. En zeker met Leidens Ontzet in het vooruitzicht is de stad wel weer toe aan een Leidse kraker.”

Nieuw tekstje

De nieuwe single draagt de veelzeggende naam ‘Zuipen in de stad is fijn’ en is geheel in dezelfde stijl als de ‘Golden Retriever’: een nieuwe Leidse tekst op de melodie van een klassieker. “Dit ligt natuurlijk helemaal in het straatje van Rubberen Henkie. En voor ons publiek is het alleen maar lekker makkelijk, het ligt lekker bekend in het oor en als je wilt meebrullen hoef je alleen maar een nieuw tekstje te onthouden.”

Clippie

De clip is -uiteraard- geheel geschoten in de Leidse binnenstad. De heren rollen kroeg in, kroeg uit en verliezen ondertussen een paar leden van het gezelschap. “Het stond zo op film. Het was eigenlijk een doodnormale zaterdagavond, zeg maar.” Het nummer heeft, geheel in de traditie van Barry én Henkie, geen enkele boodschap. “Luister, gezelligheid, een biertje en een paar maten. Meer heb je toch niet nodig in het leven.”

Ergens rond drrrie oktober

Hoe lang moeten we nog wachten op dit nieuwe meesterwerk, meneertje Badpak? “Het nummer komt ergens in de buurt van drie oktober uit, maar pin me er niet op vast want je weet maar nooit of we de opnamestudio wel op tijd halen natuurlijk. Ik bedoel, laten we eerlijk zijn.”

Barry & Henkie tijdens de clipopnamen voor 'Zuipen in de stad is fijn'
Barry & Henkie tijdens de clipopnamen

Foto’s: PR Barry Badpak

 

reacties