Barry Badpak lanceert eigen mixdrankje ‘De Badjas’

Barry Badpak lanceert eigen mixdrankje ‘De Badjas’

LEIDEN – Donderdagavond werd bij studentenvereniging Minverva het mixdrankje De Badjas gelanceerd; een uitvinding van Barry Badpak, geproduceerd door Bols. Er zit opvallend genoeg géén bier in.

Uitvinding

Barry staat bekend om zijn liefde voor bier natuurlijk, maar altijd maar gerstenat gaat ook vervelen. Daarom gooit de enige boyband van Leiden er tegenwoordig nog weleens een mixje tussendoor. Hun eigen mixje, welteverstaan.

De heren van het tragische leven ontdekten de uitzonderlijke smaak van hun uitvinding toen ze terug naar huis reden van een optreden in den lande. Het bier in de auto was op en de nachtwinkels waren gesloten. De chauffeur had alleen nog een fles gin en een sixpack Fanta in de achterbak liggen… De Badjas was geboren.

“De eerste slok proefden we niet eens, want we verwachtten er weinig van natuurlijk”, vertelt Barry over het eureka-moment. “Maar die tweede slok was toch een verrassing, zo van, het is wel geen bier maar dit is zo slecht nog niet! We gingen het steeds lekkerder vinden en toen dachten we: hoe cool zou het zijn om een eigen drankje te hebben?  Wij lieten De Badjas proeven aan een Leidenaar die in de drankbusiness zit, bij Bols. Nou, die vond het wel wat, want hij heeft diezelfde avond nog de hele maatbeker opgeslurpt.” 

Gin, Fanta en nog meer Fanta

Het originele recept van De Badjas bestond uit gin, Fanta en nog meer Fanta. Om het recept van de Barry’s te vervolmaken, voegde drankproducent Bols nog een scheutje bosbessenlikeur toe. Studentenvereniging Minerva zette het brouwsel nog voor de lancering op de tap. Het bleek een instant succes.

“De lancering op Minerva was één groot feest”, zegt Barry. “De Badjas loopt daar als een tierelier. Ik hoor vooral dat het lekker fris is. Is soms nodig in een kroeg, hè.” 

Leidse horeca

De Badjas is in verschillende Leidse horecagelegenheden verkrijgbaar. Als het aanslaat, bestaat de kans dat het mixje ook in de winkels terechtkomt. “Onze kop op een blikje. Da’s toch vet cool! We willen nu dus de nieuwe Captain Morgan worden.”

Foto: PR 

reacties