Barry Badpak maakt carnavalskraker met Slechte Grappen (en bier)

Barry Badpak maakt carnavalskraker met Slechte Grappen (en bier)

LEIDEN – Barry Badpak heeft een carnalvalslied gemaakt samen met de heren achter Slechte Grappen. Dit resluteerde in, nou ja, een slechte grap. Over bier natuurlijk. Dinsdag werd de bijbehorende clip gedraaid.

“Carnaval is ook een lekker feessie”

Met het carnavalslied doet ons Leids immaterieel cultureel erfgoed iets nieuws. Want carnaval was eigenlijk nooit echt hun ding. Tot ze een keer moesten optreden tijdens carnaval onder de rivieren.

“Wij snapten dat nooit, wat daar leuk aan was”, vertelt Barry tussen de clipopnames door. “Maar toen we daar op het podium stonden, dacht we: dit lijkt wel een beetje drrrie oktoberrr. Carnaval is ook echt een lekker feessie, dus die gekkigheid snappen we wel. Daar hadden we ook die gasten van Slechte Grappen ontmoet en die zijn superrelaxed. Dus toen zij voorstelden om een keer samen een kneiterhitje in elkaar te zetten, was één plus één drie natuurlijk.”

Bierkasteel

Producer en clipregisseur Bas Veeren heeft een bierkasteel laten aanrukken waar Quintus nog een puntje aan zou kunnen zuigen. Het carnavalslied heet dan ook -heel verrassend- ‘Kratje Bier’. Op de bierkratten staan danseressen en Dikkie B blaast zichzelf in ademnood met een koperensemble. De mannen van Slechte Grappen kijken tevreden toe. Wanneer de single en bijbehorende clip uitkomen, is nog niet bekend:

“Ja eh, je kent ons”, zegt Barry. “We moeten effe zin hebben om het af te maken. We denken wel ergens voor carnaval.”

 

 

 

 

 

 

 

Foto’s: PR Barry Badpak

reacties