Barry Badpak verheugt zich nu al op EL CID

Barry Badpak verheugt zich nu al op EL CID

LEIDEN – Geniet nog maar even van de betrekkelijke rust in de stad, want over één maand op 15 augustus wordt Leiden overspoeld door een recordaantal studenten. Zo’n 3500 jongelingen hebben zich ingeschreven voor de EL CID-introductieweek. Daar kijken de mannen van de enige échte Leidse boyband Barry Badpak enorm naar uit.

Barry Badpak-voorman The Voice: “We hebben het nu al twee keer gedaan en verheugen ons op deze editie. De EL CID is gewoon de leukste manier om mensen welkom te heten in de stad waar wij ons hart al aan verloren hebben. En we helpen de nieuwe studentjes meteen bij een goede Leidse opvoeding.”

Barry Badpak helpt naast het inburgeren van nieuwe Leidenaren ook bij het introduceren van studenten in Utrecht. The Voice: “We staan in dezelfde week ook op UIT. Dat is de EL CID van daar, zeg maar. Hartstikke leuk hoor, maar het haalt het niet bij Leiden.”

Spoedcursus Leiden

In vijf dagen tijd krijgen de frisse studenten van Universiteit Leiden en Hogeschool Leiden een spoedcursus studeren in Leiden.  600 mentoren en 250 vrijwilligers begeleiden de 3500 studenten tijdens hun kennismaking met de stad, de verenigingen en elkaar. Tijdens evenementen als de cultuurroute, de faculteitendag, het Leids Eerstejaars Festival, de informatiemarkt en de vele borrels en feesten bij verschillende studentenverenigingen leren ze de het studentenleven kennen in al haar facetten.

Foto: Stefan Tetelepta

reacties