Barry Badpak zingt zomerhit live bij Coen & Sander op 538

Barry Badpak zingt zomerhit live bij Coen & Sander op 538

LEIDEN – Dinsdagmiddag bracht de Leidse boyband Barry Badpak samen met Slechte Grappen XL live hun zomerplaat ‘Hey Hey Décolleté’ ten gehore in De Coen & Sander Show op Radio 538.

De ultieme zomerhit

Het wordt warmer en warmer, dus traditiegetrouw gaan de radiostations dan op zoek naar de ultieme zomerhit. Barry Badpak en Slechte Grappen XL brachten op 1 mei het nummer Hey Hey Décolleté uit, dat aan alle criteria van een zomerhit lijkt te voldoen. Eerder maakten het mannenblad FHM en het AD al melding van het plaatje, ging het over de tong in het tv-programma RTL Live en waagde Ruud de Wild zich aan het nummer op NPO Radio 2. De eerste en laatste keer dat een nummer van Mr. Badpak zo snel zo groot landelijk werd opgepikt, was in 2011 met Kamelenteen. “Het werd dus wel weer eens tijd”, aldus de Barry’s.

Landelijke radio

Maandag discussieerden Coen & Sander live op zender over of Hey Hey nou wel of geen lekkere zomerplaat was. De afspraak was dat als iemand het nummer aan zou vragen, ze het nieuwste liedje van de Barry’s zouden draaien. Luisteraar Sven greep de uitdaging aan en belde meteen maar twee keer. Toen hadden de DJ’s geen keus en zo waren de Leidse & Slechte mannen maandag te horen op de landelijke radio.

Uitnodiging

Op dinsdag volgde de uitnodiging of ze ’s middags in De Coen & Sander Show hun liedje live wilden performen. Gelukkig hebben de Barry’s en de Slechte Grappen overdag niets anders te doen dan bier drinken en slechte grappen maken, dus gezamenlijk togen zij in een busje naar Hilversum, het epicentrum van de Nederlandse media. En Leiden.TV mocht mee.

Verrassingspakket

Eerder dinsdagmiddag had DJ Sander bekendgemaakt dat zijn vrouw en hij hun derde kindje verwachten, dus ging er een verrassingspakketje mee: een Playboy, een badpak, een zweetband, een zonnebril en een kratje bier met een strik eromheen. Je zou het maar nodig hebben als nieuwbakken vader. Het cadeau werd zeer gewaardeerd door Coen & Sander. Ook werd de afspraak gemaakt dat de DJ’s het Hey Hey-dansje zouden leren; een belofte die ze na de uitzending direct waarmaakten:

Ontploft

Het interview en het optreden van de heren was precies zoals we van hen verwachten: een bonk onzin zonder duidelijke lijn. Maar missie geslaagd: Hey Hey Décolleté is inmiddels ontploft. De Barry’s en de Slechte Grappen waren dinsdagavond ook te horen op SLAM!, Qmusic en 100%NL.

Barry Badpak: “Toffe gasten, die Coenemans en Sandermans. We zien trouwens nu al op tegen alle pilsjes die we moeten drinken om een liedje te verzinnen dat hier weer overheen gaat. We kijken wel waar het uitkomt. Lachen toch!”

Foto’s: PPCRN

reacties