Featured Video Play Icon

[VIDEO] Leiderdorper Barry Beijer schittert in The Lion King

LEIDERDORP – Iedereen zingt het mee: “Naaaaaaaaaaaaaants ingonyama bagithi baba sithi uhm ingonyama…” De Leiderdorper Barry Beijer speelt Zazou, één van de hoofdrollen in de succesmusical The Lion King, momenteel te zien in het Circustheater in Scheveningen. Leiden.TV ging achter de schermen bij hem op bezoek.

Carrière in musicalland

Barry is geboren en getogen in Leiderdorp en zat in Leiden op het Bonaventura College, waar hij in aanraking kwam met theater. Hij ging theater studeren in Hilversum en aan de Frank Sanders Academie, waarna hij snel carrière maakte in musicalland. Hij maakte zijn debuut in Kuifje en de Zonnetempel, daarna volgde rollen in Sprookjesboom, The Producer, De Kleine Zeemeermin en The Jersey Boys.

Neushoornvogel Zazou

Inmiddels staat hij avond aan avond in het Circustheater, als neushoornvogel Zazou, de trouwe raadgever van Simba. Hij doet dit met de onafscheidelijke beweegbare pop op zijn arm. The Lion King speelt acht voorstellingen in de week en trekt, net zoals 12 jaar geleden, louter volle zalen.

Leiden.TV kreeg een exclusieve rondleiding achter de gordijnen van rood fluweel. We struikelden haast over de baby-olifantjes, opgestapelde zebra’s en een enorm wrattenzwijn.

 

reacties