Speelgoedwinkel Bart Smit is niet meer (binnenkort)

Speelgoedwinkel Bart Smit is niet meer (binnenkort)

LEIDEN – Het einde van Bart Smit is in zicht. De speelgoedclown verdwijnt binnen twee maanden uit het straatbeeld.  

Sterkste merk

De meeste Bart Smit-winkels worden omgebouwd tot Intertoys.  Bart Smit, Intertoys en Toys XL vallen alledrie Blokker Holding. Het bedrijf heeft besloten het sterkste merk met de meeste winkels, Intertoys, aan te houden en zich daarop te richten. Voor eind maart worden de Bart Smits omgebouwd tot Intertoys. Voor Aan het eind van het jaar moet de Toys XL volgen. 
“We weten nog niet wat er gaat gebeuren met deze winkel”, zegt een medewerker van de Bart Smit op de Haarlemmerstraat. “Het hoofdkantoor houdt ons nog in het donker.” Ook Bart Smit op het Bevrijdingsplein kon geen antwoord geven op de vraag van Leiden.TV wat er met hun winkel gaat gebeuren. 

Heel veel Intertoys-vestigingen

In de Leidse regio zitten verschillende Bart Smit-winkels, zoals in de Haarlemmerstraat en op het Bevrijdingsplein. In Voorschoten bevindt de speelgoedclown zich in de Schoolstraat en in Oegstgeest in winkelcentrum Lange Voort. Intertoys-winkels vind je in de Winkelhof in Leiderdorp en in de Haarlemmerstraat. De vraag is of de Leidse regio zoveel Intertoys-vestigingen nodig heeft. Blokker Holding kon vooralsnog niets zeggen over het lot van de Bart Smit-winkels in Leiden, én het personeel.
Foto: J2TV / Guido Marsman

reacties