Basketballer Jessey Voorn terug bij Orange Lions

Basketballer Jessey Voorn terug bij Orange Lions

LEIDEN – Het is nu al een veelbewogen jaar voor Jessey Voorn. De 26-jarige basketballer is net begonnen bij ZZ Leiden en traint nu ook mee met de Orange Lions, het nationaal basketbalteam.

Meetrainen met de Leeuwen

Jessey Voorn trainde vorig jaar al mee met de Orange Lions. De ploeg is zich aan het voorbereiden op EuroBasket in 2017. Coach Toon van Helfteren had Voorn toen niet in de selectie geplaatst, omdat hij de kwalificatiewedstrijden van 2014 niet had meegespeeld. Toen Worthy de Jong begin deze zomer niet kon meetrainen met de Leeuwen vanwege een blessure, werd de beslissing genomen dat Voorn in zijn plaats zou meetrainen. Een mooie uitdaging voor de basketballer, zeker in de poule met Duitsland, Oostenrijk en Denemarken.

Een betere speler geworden

Het is niet Voorn’s eerste keer bij de Leeuwen. In 2010 maakte hij zijn debuut in het nationaal team. Blessures en minder speeltijd sinds 2013 maakt dat hij nog maar 17 interlands gespeeld heeft. Zijn tweede ronde bij de Orange Lions gaat daar nu verandering in brengen. Voorn is er klaar voor; vorig seizoen presteerde hij erg sterk bij Landstede Basketbal in Zwolle. Volgens Voorn hebben de vele speelminuten hem een betere speler gemaakt. De overstap naar Zorg en Zekerheid Leiden zag hij niet aankomen, maar de Leidse club is blij met de boomlange shooting guard. Zeker omdat ZZ nog een appeltje te schillen heeft met het Groningse Donar, dat telkens een treetje te sterk lijkt voor de Leidse ploeg.

Het wordt al met al een spannend basketbalseizoen, met de waarschijnlijk de nodige vonken.

Foto: ZZ Leiden

reacties