BestBuddies: musicalartiesten met en zonder beperking

BestBuddies: musicalartiesten met en zonder beperking

LEIDEN – Op zaterdag 4 november staat BestBuddies met de musical ‘it’s BLACK, it’s WHITE’ in de Leidse Schouwburg. Een speciale voorstelling door speciale mensen.

Met en zonder beperking

BestBuddies is een Internationale organisatie die zich inzet voor vriendschap en verbinding tussen jongeren met en zonder verstandelijke beperking. De musical ‘it’s BLACK, it’s WHITE’ is een initiatief van de jongeren die binnen BestBuddies in Zuid-Holland actief zijn. Sinds 2013 maken zij jaarlijks met een groep vrijwilligers een theaterproductie waarmee zij optreden in buurthuizen en scholen.

Grote droom

De Buddies hadden echter al jarenlang een grote droom; met een èchte musicalproductie optreden in een ècht theater. Dit jaar gaat die droom in vervulling in het oudste theater van Nederland: de Leidse Schouwburg. De productie is in volle gang. Het script is af, de spelers zijn aan het repeteren en het productieteam zorgt voor kostuums en decor. Met deze musical wil BestBuddies laten zien wat je samen kunt bereiken, en dat liefde en vriendschap grensoverschrijdend is.

Verboden liefde

Dat is dus ook meteen het thema van de voorstelling op 4 november: diversiteit is het enige wat we gemeen hebben. Wanneer de wereld zwart en wit is, grenzen strenger worden en we onze buurman niet meer vertrouwen, is er dan nog ruimte voor liefde? Of zijn we teveel uit elkaar gegroeid? Bestaat er nog een grenzeloos en kleurrijk verlangen naar onschuld en hartstocht? Wanneer twee jonge mensen uit verschillende culturen elkaar ontmoeten, bloeit er een verboden liefde op. Maar misschien is het juist die liefde die ons kan verenigen en de deuren opent naar andere culturen. Zodat we samen verder kunnen.

Benieuwd? Scoor je tickets hier.

Foto: PR

reacties