Bestuurder SP stapt op, maar níet naar DENK

Bestuurder SP stapt op, maar níet naar DENK

LEIDEN – Het verhaal dat Mustafa Kus, bestuurslid bij de Leidse SP-fractie, zou zijn overgestapt naar DENK, klopt niet, zegt SP-fractievoorzitter Julian van der Kraats.

Beperkt in zijn vrijheid

Mustafa Kus is opgestapt bij de SP, maar niet om zich aan te sluiten bij de landelijke beweging DENK van de Tweede Kamerleden Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk. Volgens Julian van der Kraats, de voorzitter van de Leidse Sp-fractie, heeft Kus de partij verlaten omdat hij vond dat hij beperkt werd in zijn vrijheid om te te zeggen wat hij denkt en vindt van DENK.

Julian van der Kraats, SP: “Mustafa Kus heeft een post op social media geplaatst over DENK. Hij was naar een bijeenkomst geweest en heeft daar ook kritische vragen gesteld. Maar de post klonk als reclame voor DENK, en hij noemde nergens de SP. Dat vonden we wat vreemd, en er is dus in de groepsApp van de SP commentaar op geweest. Mustafa voelde zich aangevallen en heeft toen besloten op te stappen.”

‘Geweldige vent’

Door de lovende post op Facebook over DENK werd al snel aangenomen dat Mustafa Kus ook daadwerkelijk de overstap zou gaan maken naar de beweging. Dat blijkt dus niet het geval. Van der Kraats betreurt het vertrek van Kus: “Mustafa is een geweldige vent, we stelden zijn mening zeer op prijs. Hij werkte op projectbasis voor ons en zijn inzet is enorm, dus we zullen hem zeker missen.”

Foto: Mustafa Kus

reacties