Bestuurlijk samenwerken: wat vind jíj daar nou van?

Bestuurlijk samenwerken: wat vind jíj daar nou van?

REGIO – De vijf gemeenten van de Leidse regio willen gaan samenwerken. Hoe? Nog geen idee. Daarom hebben ze jouw input nodig.

Vijf verschillende gemeenten

Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten en Zoeterwoude: een stedelijk gebied met daartussen veel groen. Vijf verschillende gemeentekernen met vijf verschillende volksaarden. De vijf besturen zijn momenteel bezig te verkennen hoede krachten kunnen bundelen en ze elkaar op bestuurlijk niveau kunnen versterken.

Een samenwerking om de kwaliteit op te krikken en met vereende krachten te kunnen bouwen aan de toekomst van de Leidse regio. Klinkt prachtig, maar hoe moet dat dan precies?

Vragenlijst invulen alsjeblieft

De gemeentebesturen zijn daar ook nog niet helemaal uit. Daarom zouden ze het ontzettend fijn vinden wanneer je even een vragenlijst invult. Waar moeten de raadsleden en collegeleden rekening mee houden? Wat denk jij dat de regio nodig heeft? Wat vind jij belangrijk? Welke bestuursvorm lijkt je wel wat, en welke vind jij echt helemaal niks?

De vragenlijst vind je hier. Je hebt tot 12 maart om ‘m in te vullen, en in de tweede helft van maart worden de resultaten bekend gemaakt.

Foto: Flickr

reacties