Uitbreiding betaald parkeren start 18 juli

Uitbreiding betaald parkeren start 18 juli

LEIDEN – De invoering van betaald parkeren in de wijken Groenoord-Zuid, Nieuw Leyden, Noorderkwartier, De Kooi en de Zeeheldenbuurt wordt uitgesteld. Vanaf maandag 18 juli mag je je portemonnee trekken als je je bolide in deze wijken stalt.

Stroomkabels omleggen

De reden voor deze vertraging is een probleem met de stroomaansluiting, waardoor een aantal parkeerautomaten nog niet werken, zo ontdekte de gemeente afgelopen dinsdag. Sommige parkeerautomaten staan op een plek waar ze eigenlijk niet gepland waren en waar dus geen stroomkabels liggen. De straat bij de desbetreffende automaten moet tijdelijk worden opgebroken, de kabels moeten worden verlegd en getest. Dit werk kost zo’n twee weken.

Schijven, kaarten & krassen

Tot 18 juli kun je in de blauwe zone in Nieuw Leyden en westelijk deel Noorderkwartier je blauwe parkeerschijf of de blauwe-zone-ontheffing nog gebruiken. Je visite mag nog krassen op de bezoekerskraskaarten blauwe zone. Daarnaast kun je de nieuwe vergunning of bezoekerskraskaarten in de auto leggen als geldig parkeerbewijs. In de rest van het gebied van fase 2 betaald parkeren hoef je tot maandag 18 juli geen parkeerkaartje te kopen.

reacties