Betaald parkeren in Leiden is een voldongen feit

Betaald parkeren in Leiden is een voldongen feit

LEIDEN –  Het is 1 november. Ja, en dus? De laatste fase van het betaald parkeren in Leiden is ingegaan. Dat betekent dat de uitbreiding van het nieuwe parkeerplan van gemeente Leiden is afgerond.

Maandag tot en met vrijdag

Ook de wijken De Waard, De Hoven, nieuwbouwwijk Groenoord, Groenoord-Noord en Schilperoortpark moeten vanaf nu knaken gaan neertellen voor parkeren op maandag tot en met vrijdag, van negen uur ’s morgens tot half acht ’s avonds. Eerder waren zone A, het centrum, en de wijken daar omheen al aan de beurt. Alle blauwe zones zijn inmiddels vervangen door betaald parkeren. Bewoners van de verschillende wijken kunnen een parkeervergunning aanvragen of hebben dat reeds gedaan.

Waar wel, waar niet

Het gebied wordt begrensd door de Slaaghsloot, Zijl, Rijn-Schiekanaal, Churchilllaan, Dr. Lelylaan, Plesmanlaan, Rijnsburgerweg, Wassenaarseweg en de gemeentegrens met Oegstgeest. Het Bio Science Park zou worden uitgezonderd, maar toch moet je voortaan op de strook langs de Wassenaarseweg betalen om te mogen parkeren. Er komt geen betaald parkeren in de Merenwijk, Stevenshof, Hoge Mors, Boshuizen, Fortuinwijk, Roomburg, Meerburg en het Waardeiland.

Zie je door de bomen het bos niet meer? De gemeente heeft een heel handig lijstje gemaakt met waar en wanneer je precies wat moet betalen.

Foto: Pixabay en gemeente Leiden

reacties