Beveiliging garage Winkelhof kost 3000 euro per week

Beveiliging garage Winkelhof kost 3000 euro per week

LEIDERDORP – Sinds er eind september 16 auto’s in één nacht in vlammen opgingen, wordt de parkeergarage onder Winkelhof stevig bewaakt. Maar deze beveiliging kost handen en handen vol geld.

Golf van autobranden

Er wordt nog steeds gewerkt aan het opknappen van de parkeergarage sinds de golf van autobranden. Om herhaling van het inferno te voorkomen, wordt de garage elke nacht bewaakt door een aantal beveiligingsmensen.

“De beveiliging van de garage onder Winkelhof kost 3000 euro per week”, zegt John Filippo, voorzitter van de winkeliersvereniging. “We zijn nu op zoek naar alternatieven. Eén van die alternatieven is camera’s ophangen en schuifhekken plaatsen. Maar financieel is het bijna niet haalbaar om 22.000 vierkante meter vol te hangen en af te sluiten. Het is een probleem waar de buurtbewoners betrokken moeten worden, omdat zij ook recht hebben op een veilige parkeerplek daar. Misschien moeten we met pasjes gaan werken en ’s avonds de garage afsluiten, maar dat is ook een heel proces.”

Om de tafel

18 januari gaat de winkeliersvereniging om de tafel met de eigenaar van Winkelhof, Wereldhave. Ook wil Filippo graag om de tafel met de buurtbewoners en andere betrokkenen, om gedachten en ideeën uit te wisselen. Daarna zal er een besluit genomen worden over de beveiliging van de parkeergarage.

Foto: Archief J2TV

reacties