Bewakingsbeelden van overval Chinese Muur in Opsporing Verzocht

Bewakingsbeelden van overval Chinese Muur in Opsporing Verzocht

LEIDERDORP – Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedde dinsdagavond aandacht aan de overval die afgelopen maart gepleegd werd bij Chinees restaurant De Chinese Muur. Er werden beelden getoond waarop de overvallers te zien èn te horen zijn.

Gemaskerd en gewapend

Op zondagavond 12 maart rond 21.10 uur kwamen twee gemaskerde en gewapende mannen het restaurant bij winkelcentrum Winkelhof binnen en eisten de inhoud van de kassa. De daders vluchtten na de overval op een brommer via de Engelendaal. Vanaf de kruising ontbreekt verder ieder spoor. óf ze zijn de woonwijk ingereden, of ze zijn richting Leiden gevlucht. Er werd een politiehelikopter ingezet, maar ook die kon de daders niet vinden.

Beelden van beveiligingscamera

Op de beelden van de beveiligingscamera, die werden getoond in Opsporing Verzocht, zijn de overvallers te zien èn te horen. De overval duurt bij elkaar nog geen 40 seconden, maar de dreiging is voelbaar en hoorbaar. De bedrijfsleider toont zich sterk en koelbloedig; hij probeert de overvallers tot kalmte te manen, door voortdurend ‘rustig, rustig’ te zeggen.

Politie zoekt getuigen

Je kunt de uitzending hier terugkijken. Wanneer je informatie hebt over de overvallers of weet wie zij zijn, hoort de politie heel graag van je via telefoonnummer 0900-8844. Anoniem kan ook; bel dan met 0800-7000.

Foto: J2TV

reacties