Bewoners waren aanwezig tijdens brand Maansteenpad

Bewoners waren aanwezig tijdens brand Maansteenpad

LEIDEN – De bewoners van het pand aan het Maansteenpad waar donderdag brand uitbrak, hebben de nacht niet ergens anders door hoeven brengen. Alleen de huiskamer is onbewoonbaar.

Tijdelijk opgevangen

Het pand wordt gebruikt door de Stichting Uitgeprocedeerde Vluchtelingen als woonruimte. Toen de brand uitbrak waren er tien asielzoekers binnen. Eén van hen is naar het ziekenhuis vervoerd in verband met rookinhalatie.

“De brand leverde geen probleem op qua huisvesting voor de bewoners”, zegt een woordvoerder van gemeente Leiden.” Ze werden tijdelijk opgevangen in het buurthuis, maar ze hoefden niet ergens anders ondergebracht te worden. Alleen de huiskamer van de woning is door de brand onbewoonbaar. Wellicht hebben sommigen op een andere kamer moeten slapen. Het pand zal worden schoongemaakt en weer helemaal bewoonbaar gemaakt worden.”

Uitgebreide controles

Het vuur was snel geblust, maar de brandweer voerde uitgebreide controles uit. Daarbij werden delen van het systeemplafond opengemaakt, zodat verstopte smeulende delen niet opnieuw zouden oplaaien.

Foto: J2TV / Guido Marsman

 

reacties