Bewoners Leyhof krijgen zelfgekozen bomen voor de deur

Bewoners Leyhof krijgen zelfgekozen bomen voor de deur

LEIDERDORP – De Leiderdorpse wijk Leyhof is aan het verzakken. Daarom wordt er de komende tijd gewerkt aan het ophogen en egaliseren van de straat. Een aantal bomen moet hiervoor het het veld ruimen, maar de bewoners mochten zelf een nieuwe boom uitkiezen.

Straat ophogen

Op sommige plekken in de wijk is de grond zo’n 40 centimeter verzakt, hier en daar zelfs nog meer. Hierdoor zijn woningen minder toegankelijk en straten minder begaanbaar. Het was de gemeente duidelijk: er is dringend onderhoud nodig aan de openbare ruimte in de Leyhof. Met de werkzaamheden wordt de hoogte van de straat weer teruggebracht naar de originele hoogte.

Zelf kiezen

Om de plannen goed uit te voeren, is het helaas wel nodig dat er een aantal bomen sneuvelen in de wijk. Maar gelukkig komen er wel weer bomen voor terug, en de bewoners van de desbetreffende straten waar de bomen verdwijnen, mochten zelf kiezen wat voor soort boom ze graag voor de deur zouden zien staan. Op 29 november en 6 december konden de bewoners van de Jacoba van Beierenlaan, Dijkwacht, Margaretha van Oostenrijklaan, Maria van Hongarijelaan en de Elisabeth van Oostenrijklaan hun keuze maken.

Afscheid van oude bomen

De werkzaamheden voor het onderhoud starten in tweede kwartaal van 2018 en zullen gefaseerd uitgevoerd worden. Eerst is de Dijkwacht ovaal richting Schildwacht aan de beurt, daarna de Jacoba van Beierenlaan en Brandwacht richting Schildwacht. Bewoners horen vanzelf wanneer hun straat aan de beurt is. Alles bij elkaar gaat het onderhoud zo’n twee jaar, maar dan kan de wijk er weer tegenaan.

De bomen die gaan verdwijnen, zijn inmiddels gemarkeerd met een stip. Dus voor wie nog even afscheid wil nemen…

Foto: J2TV

reacties