BIGGG: Verfijnde muziek op verfijnde plekken

BIGGG: Verfijnde muziek op verfijnde plekken

LEIDEN – De monumentale panden in de Pieterswijk zijn tijdens het BIGGG! smallband-festival het decor voor minstens zo mooie muziek.

Van klassiek tot pop

BIGGG! smallband-festival, op zaterdag 20 augustus van 14 tot 17 uur, biedt een breed scala aan smallbands. Wat zijn smallbands? Smallbands zijn kleine muziekensembles die niet of nauwelijks versterkt zijn. Alle genres kunnen aan bod komen, van klassiek tot pop en van wereldmuziek tot jazz.

Zomaar een greep

Zo kun je tijdens BIGGG! smallband-festival verrast worden door optredens van onder andere het Holland Marimba Duo, meesterpianist Karel Boehlee, flamencogitarist Edsart Udo de Haes en de tango van Trio Tangata. Naast deze en nog veel meer artiesten is er op het Pieterskerkplein een kinderprogramma met een drum- en trombone workshop en een circusworkshop.

Monumentale panden

De optredens zullen in monumentale panden plaatsvinden en bieden zo een buitenkans om al dat moois eens van binnen te bekijken. De combinatie decor en muziek staat garant voor een sfeervolle middag waarbij het motto “minimaal volume, maximale sfeer” waargemaakt zal worden.

Bijzonder beloningssysteem

Voor de financiering van dit festival wordt gebruik gemaakt van donatiebussen waarbij de bezoekers van het festival na het bezoek van een concertje gevraagd wordt een bijdrage te doen. Het is ook mogelijk een passe-partout kopen voor 10 euro bij de tent van de BIGGG!-organisatie op het Pieterskerkplein.

Het volledige programma kun je vinden op www.biggg.nl.

Foto: BIGGG! editie 2015

 

reacties