Bijtgrage pitbull in Leiderdorp

Bijtgrage pitbull in Leiderdorp

LEIDERDORP – “Hij wil alleen maar spelen,” verweerde de bazin van de hond zijn gedrag. Henny (68) gelooft er niets van. De Leiderdorper werd dinsdag in zijn kuit gebeten door een loslopende pitbull.

Het slachtoffer vertelt: “Het is onbegrijpelijk dat zo’n hond mag loslopen. Het gebeurde ook heel snel. Die hond komt op me af. Ik draai me om en hij grijpt me bij mijn been.” In eerste instantie heeft Henny de ernst van de beet niet door. “Toen ik bij het naar huis lopen de bloedvlekken op mijn broek zag, ben ik toch maar naar de huisarts gegaan.”

Aangifte bij de politie

Henny kreeg een prik en zijn kuit werd ingezwachteld. Ook heeft hij aangifte gedaan. “Maar ja, ik weet de naam van het baasje niet. Ik hoop dat er een signaal vanuit gaat en dat als het weer gebeurt er iets mee gedaan kan worden. Dat de politie weet dat het geen incident is.”

Voorlopig dus maar even uitkijken met speelse kinderen langs de Dwars Watering. “Ik ben een oude man, ik kan wel wat hebben. Maar je vraagt je toch af: wat als het bij mijn kleinzoon was gebeurd? Ik moet er niet aan denken.”

Tot een aantal jaar geleden was het verboden je pittbull los te laten lopen in Leiderdorp. Inmiddels mogen alle honden weer los.

Foto: J2TV / Joost van der Stel

reacties