Featured Video Play Icon

[VIDEO] Binnenkijken bij ‘nieuwe’ Grand Café De Burcht

LEIDEN – Tom en Clarita Holswilder staan te popelen om de deuren te openen van Grand Café De Burcht. Nieuwe eigenaren, beetje nieuwe naam, maar nog steeds een vertrouwde plek in de binnenstad.

Beetje nieuwe naam

Tom en Clarita, die ook al de trotse eigenaren zijn van Het Koetshuis, namen eind december het etablissement over van hun overbuurman. Het stel gaf De Burcht een klein beetje een nieuwe naam: van Sociëteit De Burcht naar Grand Café De Burcht. Eigenlijk is het dus een heropening; De Burcht heeft z’n klassieke elementen en intieme sfeer gehouden, maar staat er strak in de verf en piekfijn bij.

“Aan de indeling hebben we eigenlijk niets veranderd”, zegt Clarita. “Het enige wat we wel hebben veranderd, is het plafond en de vloeren. En we hebben alles een ander kleurtje gegeven. We hebben echt geprobeerd om die nostalgische sfeer te behouden.”

Proefdraaien

Vrijdagavond draaien Tom en Clarita nog even proef voor nieuwsgierige gasten en bekenden, maar vanaf volgende week vrijdag is het hek van de dam en kan iedereen genieten van de oude vertrouwde Burcht in een glanzend nieuw jasje.

 

reacties