Binnenkort goedkoper shoppen in Hudson’s Bay

Binnenkort goedkoper shoppen in Hudson’s Bay

LEIDEN – Binnenkort kun je ook met een iets smallere beurs terecht bij Hudson’s Bay. Het warenhuis wil af van haar dure imago en gaat goedkopere merken invoeren. Dat zei directeur Edo Beukema woensdagochtend tegen het Financieele Dagblad.

Goedkopere merken

“Maar we hebben De Bijenkorf toch al?” was een veelgehoorde opmerking toen bekend werd dat Hudson’s Bay neer zou strijken in Nederland. Dat blijkt nu ook wel een beetje; de Canadese keten wil nog niet echt wortel schieten in de lage landen. Daarom heeft Hudson’s Bay besloten in Nederland vanaf 1 januari merken te gaan verkopen in een wat lagere prijsklasse. Per winkel wordt bekeken om welke merken het zal gaan, zo maakte directeur Edo Beukema bekend.

Geen V&D-prijskaartjes

Hudson’s Bay kwam naar Nederland nadat V&D verdween. In Leiden zit de Hudson’s Bay in het pand van de voormalige V&D, maar de prijskaartjes zijn niet zo V&D. Klanten blijken daarom voornamelijk graag rond te kijken in het warenhuis. Directeur Beukema geeft toe dat Hudson’s Bay geen vlammende start heeft gemaakt in Nederland, maar dat de winkelketen er niet aan dènkt om te vertrekken.

Sterker nog, er staan voor de komende twee jaar nog vijf nieuwe vestigingen op de agenda, zo zei een woordvoerder van het bedrijf eerder tegen Leiden.TV.

Foto: Archief J2TV

reacties