De Binnenvest voorlopig dicht door brand van zaterdag

De Binnenvest voorlopig dicht door brand van zaterdag

LEIDEN – Het sociaal pension van stichting De Binnevest aan het Morspad kan voorlopig niet bewoond worden. Zaterdagavond ontstond er brand, waarbij één bewoner ernstig gewond raakte.

Ernstig gewond

Zaterdagavond ontstond er rond half tien door nog onbekende oorzaak brand in één van de kamers in het sociaal pension aan het Morspad. De hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatse, Eén bewoner raakte ernstig gewond en werd naar het ziekenhuis vervoerd. Vier andere bewoners zijn behandeld voor het inademen van rook. De overige bewoners zijn opgevangen in Nieuwe Energie.

Veel rookschade

Het sociaal pension van stichting de Binnenvest is een woonvorm voor mensen met psychische problemen, die het in hun eentje maar moeilijk redden in de samenleving. Hoogstwaarschijnlijk gaat het dagen duren voor het sociaal pension weer gebruikt kan worden, omdat er veel rookschade is.

Servicebureau dicht, wel bereikbaar

Dat betekent dat ook het kantoor van het Servicebureau een aantal dagen dicht is. Medewerkers van het Servicebureau zijn gewoon bereikbaar op hun mobiele nummers.

Foto: Archief J2TV

reacties