Bondscoach Max Caldas kan het ook met de mannen

Bondscoach Max Caldas kan het ook met de mannen

LEIDERDORP – In een zinderende eindstrijd tussen Nederland en België werd de finale van het EK Hockey beslecht in het voordeel van Oranje. Met 4-2 wisten de Nederlandse mannen hun Belgische evenknie opzij te zetten. Maar dat ging niet zonder slag of stoot.

Laatste kwart beslissend

De ploeg van de Leiderdopse bondscoach Max Caldas (op de foto met zonnebril) stond het grootste gedeelte van de wedstijd achter. Pas in het derde kwart wist Oranje de vaart erin te krijgen en begon het team, met onder meer de eveneens uit Leiderdorp afkomstige Jorrit Croon, te scoren. In de laatste minuten van de finale werd met de 4e goal voor Nederland de wedstrijd definitief op slot gegooid.

Max Caldas

Een mooie prestatie van het team dat echt in het toernooi moest groeien. Maar vooral een flinke opsteker voor Leiderdorper Caldas die na een schier oneindige lijst successen met het Nederlands vrouwenhockeyteam nu ook de mannen naar een kampioenschap bracht.

Caldas was van 2010 tot 2014 bondscoach van de vrouwen en maakte het team onder meer Olympisch- en Wereldkampioen. Voor de prestatie op de Spelen van 2012 in Londen werd hij benoemd tot ridder in de Orde van Oranje Nassau

Drie jaar geleden maakte de coach de overstap naar de mannen. Na een teleurstellende 4e plek op het Olympisch hockeytoernooi van 2016, is de winst op dit EK Hockey een mooie bekroning op jaren hard werk.

Foto: Screenshot NOS Studio Sport

reacties