Boomplantdag bij Klinkenbergerplas: groen, groener, groenst

Boomplantdag bij Klinkenbergerplas: groen, groener, groenst

LEIDEN – De Klinkerbergerplas wordt na de herinrichting groen, groener, groenst. Op vrijdag 1 december is het boomplantdag rond het water, waarbij vele betrokkenen hun groene vingers zullen tonen.

Natuur en biodiversiteit

Meer natuur en biodiversiteit; dat doel hield de gemeente voor ogen bij de herinrichting van de Klinkenbergerplas. Een recreatiegebied waar iedereen, mens en dier, zich thuis zou voelen. Zo werd er onlangs nog een zwaluwwand geplaatst. Vrijdag 1 december wordt er een volgende belangrijke stap gezet richting het ultieme doel tijdens een boomplantdag. Dan worden er vele, vele bomen geplant aan bomen aan de noordoostkant van de kleine plas.

Trees for All

De gemeente heeft de hulp van stichting Trees for All in het Nederlandse project Nationaal Bossenfonds ingeroepen. Door deze samenwerking lukt het om meer bosplantsoen en grotere bomen te planten. Er worden verschillende inheemse soorten geplant. Zo ontstaat er meer natuurwaarde in het landschap, met in totaal 2,5 hectare nieuw sponsorbos dat voor iedereen toegankelijk is. Daarnaast plant de gemeente elders in het gebied bomen en heesters.

Groene vingers

De ruim 10.000 gesponsorde bomen en bosplantsoen bij de Klinkenbergerplas zijn gedoneerd door een aantal bedrijven die opereren in de Leidse regio, van busvervoer tot schoenenwinkel. Zij planten vrolijk mee op 1 december. Ook wethouder Jos Roeffen zet zijn groene vingers aan het werk, net als de leden van de klankbordgroep Herinrichting Klinkenbergerplas en direct omwonenden.

Foto: Max Pixel

reacties