Bouw Brede School Zoeterwoude start voor de zomer

Bouw Brede School Zoeterwoude start voor de zomer

ZOETERWOUDE – De nieuwe Brede School in Zoeterwoude-Dorp moet er nu echt komen. De gemeente heeft daarvoor een overeenkomst getekend met Bouwonderneming Stout.

In de Brede School worden de drie basisscholen De Westwoud, Klaverweide en OBS Corbulo, de voorzieningen van Stichting Kinderopvang Zoeterwoude (SKZ), de bibliotheek Rijn en Venen en het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) gehuisvest. De drie basisscholen zullen fuseren tot één school. In de Brede School zal de samenwerking tussen school, kinderopvang, bibliotheek en CJG intensiveren.

Bouw start binnenkort

Bouwonderneming Stout is door de gemeente Zoeterwoude middels een aanbestedingstraject geselecteerd. Na een lange voorbereidingstijd kan nu, geheel volgens planning, gestart worden met de daadwerkelijke bouw van de Brede School Zoeterwoude-Dorp.

Het project Brede School Zoeterwoude-Dorp maakt onderdeel uit van het project Bloemenweide Noord. De Brede School wordt gebouwd op de locatie van de huidige Emmaushof in Zoeterwoude-Dorp. Voordat de bouw van de school kan beginnen, worden op die plek eerst nog 24 woningen van Stichting WIJdezorg gesloopt.

De eerste paal zal voor de zomervakantie van dit jaar geslagen worden. Het gebouw wordt een jaar later opgeleverd, zodat de school haar deuren kan openen aan het begin van het schooljaar 2018 – 2019.

Foto: Gemeente Zoeterwoude

reacties