Brand in berging Winkelhof levert waterschade op

Brand in berging Winkelhof levert waterschade op

LEIDERDORP – De brand die gisteravond woedde in een kelderbox onder de woningen boven Winkelhof, heeft voor waterschade in het winkelcentrum gezorgd.

“En klein gedeelte van het winkelcentrum heeft wateroverlast”, zegt Jan Abbink, woordvoerder namens Winkelhof. “Door het brandalarm gingen ook de sprinklers af bij Het Kruidvat, The Stone en Hunkemöller. Die winkels hebben schade en zitten nu op de verzekering te wachten. Dat zorgt wel weer voor een dipje, ja.”

Enorme rookontwikkeling

Dinsdagavond brak er brand uit in een kelderbox onder de woningen boven het winkelcentrum. De hulpdiensten rukten met groot materieel uit. Een aantal bewoners moest in allerijl hun huis verlaten. Hoewel de brand snel geblust was, had het vuur enorme rookontwikkeling veroorzaakt. De brandweer voerde metingen uit in alle appartementen om te checken of er geen giftige dampen waren vrijgekomen. De oorzaak van de brand in de kelderbox is nog niet bekend. De brandweer is druk bezig met het onderzoek.

Speculeren

De schrik zit de Leiderdorpers nog flink in de benen, na de golf van branden eind vorig jaar. Toen gingen er vooral auto’s in vlammen op. Verschillende winkelende mensen vinden het een beetje te toevallig: “Na al die autobranden kun je bijna niet zeggen dat dit niet aangestoken is”, zegt een dame. “Na vorig jaar zou het me helemaal niets verbazen als dit ook aangestoken blijkt te zijn”, knikt een oudere man. “Vast weer één of andere pyromaan”, zegt een andere bezoeker. “Er hangt hier best baldadig volk rond. Misschien gaan meer camera’s helpen.” Twee andere winkelende dames weten het nog zo net niet: “Zeggen dat het weer aangestoken is, is wel heel erg speculeren”.

Ook is er enige roetschade in Winkelhof
Ook is er enige roetschade in Winkelhof

Foto: J2TV / Guido Marsman

reacties