Brand in Huygens Laboratorium blijkt defecte waterkoker

Brand in Huygens Laboratorium blijkt defecte waterkoker

LEIDEN – Maandagavond werd alarm geslagen vanwege een brand in het Huygens Laboratorium op het Bio Science Park. Gelukkig was er niets aan de hand: het bleek uiteindelijk om een defecte waterkoker te gaan.

Kortsluiting

Even na negen uur ’s avonds kwam de melding binnen dat er brand zou zijn in het Huygens Laboratorium op het Bio Science Park. De brandweer van Leiden Noord rukte uit met twee tankspuitwagens. Vervolgens werd opgeschaald naar ‘middelbrand’ en kregen de spuitgasten versterking van twee wagens uit Leiden Zuid.

“Maar het bleek helemaal niet om een brand te gaan”, zegt de persvoorlichter van Brandweer Hollands Midden opgewekt. “Een waterkoker had kortsluiting gemaakt en dat veroorzaakte die bekende brandlucht.”

Groot gebouw

Twaalf brandweermannen doorzochten het gebouw grondig. “Ze zijn zo’n twintig minuten bezig geweest. Het is natuurlijk een groot gebouw. Maar de stoppen waren doorgeslagen, dus er was nauwelijks rookontwikkeling. We hoefden verder helemaal niets te doen.” Een half uur later vertrokken de brandweerlieden weer en kon iedereen het afgezette gebied weer in.

Foto: Brandweer Hollands Midden

reacties