Brand op terras mogelijk door vuurwerkbommetje

Brand op terras mogelijk door vuurwerkbommetje

LEIDERDORP – Het terras van BelAir Diner, aan de voorkant van de Winkelhof, heeft in de nacht van donderdag op vrijdag behoorlijke brandschade opgelopen.

Vuurwerkbommetje

“Het lijkt erop dat er een vuurwerkbommetje of zoiets onder de grote parasol is gelegd”, vertelt Irina Majkova, één van de eigenaars van het thematische hamburgerrestaurant.

“Het terras was pas twee weken open. “De zomer moet nog beginnen, dus daarom is het extra jammer. Er is veel schade. Natuurlijk aan de parasol, maar ook aan de mooie terrastegels die we hadden neergelegd.”

Irina tast in het duister over wie de brand zou kunnen hebben gesticht; het kan iedereen zijn. Het team van BelAir Diner is dan ook op zoek naar getuigen, in de buurt en via Facebook. “Sommige mensen die tegenover het restaurant wonen, zeggen dat ze rond 2 uur ’s nachts iets hebben gehoord. Anderen zeggen dat ze twee scooters hebben zien wegrijden. Op de camera die hier tegenover hangt is niets te zien. We hebben de brand bij de politie gemeld die meteen kwamen kijken. Bij het tankstation aan de overkant hangt ook een camera, dus misschien kan de politie nog iets op die opnamen vinden.”

Foto: Facebook

reacties