Featured Video Play Icon

Brandweer in actie voor fatsoenlijk pensioen

LEIDEN – Brandweer op het Stadhuisplein en bij de Hartebrugkerk, terwijl er toch echt nergens een rookpluimpje te bekennen was. De spuitgasten voerden vriendelijk actie omdat ze een fatsoenlijk pensioen willen.

Gat tussen 59 en 67 jaar

De brandweerlieden deelden flyers uit aan het winkelend publiek waarop te lezen was waarom de brandweerlieden actie voerden. Ze eisen een reparatie van de regeling voor functioneel leeftijdsontslag van hun werkgever. Brandweerman zijn is niet de makkelijkste baan in de wereld en kan door de soms spannende situaties naast fysiek zwaar ook mentaal belastend zijn.

Daarom mogen spuitgasten het werk tot hun 59e doen. Door allerlei veranderingen is deze regeling onder druk komen te staan en komen sommige brandweerlieden in dat gat tussen 59 en 67 jaar amper rond.

Steun van de burger

De brandweer verzamelde tijdens de actie zoveel mogelijk handtekeningen van voorbijgangers. Zodat zij hun zaak voor een fatsoenlijk pensioen kunnen bepleiten, met de steun van de burgers waar ze zich dag in, dag uit voor inzetten.

Woordvoerder Laurens Lagendijk: “Wij proberen zoveel mogelijk steun en begrip van de burger te krijgen, want wij staan voor de burger. Wij hopen dus dat de burger ook voor ons staat.”

De actie heeft voor geen enkel gevaar gezorgd. Zoals het brandweermannen in hart en nieren betaamt, hielden ze de 112-monitor ook tijdens het flyeren scherp in de gaten.

 

reacties