Brave burger helpt bij botsing op A4, maar moet zelf auto inleveren

Brave burger helpt bij botsing op A4, maar moet zelf auto inleveren

LEIDERDORP – Breng je auto altijd netjes op tijd naar de garage voor een APK’tje. Dat is de wijze les die we leren van een aanrijding dinsdagmiddag op de A4 bij Leiderdorp.

Assistentie gevraagd

Rijkswaterstaat vroeg de politie naar de A4 ter hoogte van Leiderdorp te komen om te assisteren bij de afhandeling van een botsing tussen twee voertuigen. Een brave burger in een derde auto was gestopt om te helpen. En juist voor déze auto wilde Rijkswaterstaat graag assistentie…

Slechte banden

Het voertuig bleek in een dusdanig slechte technische staat dat de bestuurder niet verder mocht rijden. De banden van de auto waren zo slecht, “dat het een wonder was dat ze het nog deden”, schrijft Politie Leiden Zuid op Facebook over het voorval. Daarnaast bleek dat een van de achterwielen scheef stond; dat zou op een technisch mankement van de as kunnen duiden.

Reparatie en keuring

De versleten auto is door een berger opgehaald en kreeg een een zogenaamde WOK -melding, Wacht op Keuring. Dat betekent dat de auto eerste gerepareerd moet worden, daarna door een flinke keuring  bij de RDW moet en daarna, als de auto is helemaal is goedgekeurd, de weg weer op mag. De eigenaar van de auto moet dit zelf regelen.

Foto: Politie Leiden Zuid

reacties