Featured Video Play Icon

Broertjes Elasri hard op weg naar carrière in kickboksen

LEIDEN – De broertjes Nabil & Bilal Elasri gaan ervoor. Kickboksen is hun lust en hun leven en ze trainen dan ook keihard om zover mogelijk op de sportladder te komen.

“Ik ben door mijn broer begonnen met kickboksen”, zegt Bilal. “Ik was altijd al sportief bezig met voetballen, maar kickboksen sprak me aan”. “We begonnen ooit met karate”, vertelt Nabil, “maar we wilden een stapje verder. Kickboksen past bij ons, ik was gelijk verliefd op de sport.”

Gewoon topsport

Verschillende keren per week staan Nabil en Bilal in de ring, gewapend met techniek èn hun handschoenen. In tegenstelling tot wat soms wordt gedacht, is kickboksen een sport die draait om zelfbeheersing en discipline. “Er zijn mensen die er anders naar kijken, maar het is gewoon topsport”, zeggen de broertjes.

Bijna semi-prof

De broertjes zitten tegen de B-klasse aan. Eind dit jaar hoopt Nabil over te stappen, zodat hij semi-prof kan worden en nóg harder mag gaan trainen. Volgende maand gaan de heren naar Thailand, om de sfeer te proeven van de topsport bij een groot kickboksgala. “We verwachten dat het een spektakel gaat worden”, aldus de broertjes Elasri.

reacties