Brommerrijder vervoert apotheek onder zijn zadel

Brommerrijder vervoert apotheek onder zijn zadel

LEIDEN – Afgelopen vrijdagnacht hield de politie een scooter met twee opzittenden staande op de Lammenschansweg. Onder het zadel van de scooter bleek een kleine apotheek verstopt te zitten.

Bekende van de politie

Rond tien voor twee ’s nachts zagen surveillerende agenten op de Lammenschansweg een brommer voorbij komen met daarop twee personen. Eén van de heren was een bekende van de politie. Hij werd dan ook geseind te stopte, hetgeen de brommerrijder dan ook netjes deed. Maar hij kon geen rijbewijs laten zien.

XTC-pillen en Crystal Meth

Op verzoek van de collega’s werd de buddyseat van de bromfiets geopend. Daar stuitten de agenten op een kleine apotheek; twee zakjes met drugs, de ene met XTC-pillen en de andere zat vol Crystal Meth. Beide opzittenden van de bromfiets werden aangehouden. Ze mochten een nacht in de cel logeren.

Voor de rechter

Tijdens het onderzoek de volgende morgen bleek dat de passagier, een 16-jarige jongen, niets te maken had met de drugs onder de buddyseat. Toch kan zijn betrokkenheid niet volledig worden uitgesloten. De jongen is op vrije voeten, maar moet later dit jaar voor de rechter mogen uitleggen hoe het zit met de gevonden drugs.

Foto: Politie Leiden Zuid

reacties