Burgemeester Bloemen geeft les op basisschool Zoeterwoude

Burgemeester Bloemen geeft les op basisschool Zoeterwoude

ZOETERWOUDE – Kinderen van groep 7 krijgen ineens een wel heel bijzondere juf voor de klas. Burgemeester Liesbeth Bloemen trekt door het dorp om les te geven. De burgermoeder geeft op alle basisscholen in Zoeterwoude een gastles over het thema van de kindergemeenteraad: (Onder) De Zee.

De burgemeester geeft een gastles over de werkzaamheden van de gemeente, het burgemeesterschap, de politieke besluitvorming en natuurlijk over het project kindergemeenteraad. Doel van het project is de kinderen van groep 7 te informeren over de democratische besluitvorming binnen een gemeente en het betrekken van de kinderen bij de politieke besluitvorming door hen zelf keuzes te laten maken.

Te gast op gemeentehuis

In maart bezoeken de groepen 7 van de vier basisscholen het gemeentehuis. Zij krijgen daar een rondleiding en een gesprek met wethouders en vertegenwoordigers van de fracties in de gemeenteraad. Het project eindigt met de vergadering van de kindergemeenteraad op 12 april in het gemeentehuis. Tijdens deze vergadering maken vier kinderen van elke basisschool een keuze uit de ingediende projecten. Voor het winnende project wordt een bedrag van € 1.000,- beschikbaar gesteld. De projecten waarvoor een subsidieaanvraag is ingediend, worden tijdens de gastlessen door de burgemeester aan de leerlingen bekend gemaakt.

Op 9 maart komen de indieners van de projecten hun aanvraag toelichten op de scholen. De kinderen hebben daarna de tijd om de projecten met elkaar voor te bespreken, zodat tijdens de slotvergadering een keuze gemaakt kan worden.

Foto: Archief J2TV

reacties