Burgemeester Driessen sluit drugspand aan Achthovenerweg

Burgemeester Driessen sluit drugspand aan Achthovenerweg

LEIDERDORP – Burgemeester Driessen heeft besloten een bedrijfspand aan de Achthovenerweg te sluiten, nadat Team Opsporing in het pand op een hennepkwekerij was gestuit.

Honderd stekplanten

Nadat er verschillende meldingen binnen waren gekomen van mensen die een hennepkwekerij vermoedden in het gebouw, besloten agenten van het Team Opsporing een kijkje te nemen. In het pand troffen de agenten honderd stekplanten aangetroffen en honderd potten waarin hennepplanten hadden gezeten. De planten, potten en aanwezige apparatuur die nodig zijn om hennep te kweken, zijn vernietigd.

Opiumwet

Het bedrijfspand is gesloten en verzegeld tot en met 14 mei volgend jaar. Tot die tijd is het verboden het pand te betreden. Het sluiten van het pand gebeurt op basis van artikel 13b van de Opiumwet. Dit artikel geeft de burgemeester de bevoegdheid om woningen of lokalen en eventueel hierbij behorende erven te sluiten als daar drugs worden verkocht, afgeleverd, verstrekt of aanwezig zijn in handelshoeveelheden.

Overlast en criminaliteit

Met deze tijdelijke sluiting wil de gemeente Leiderdorp een eind maken aan drugsgerelateerde activiteiten vanuit deze locatie. Drugs gaan namelijk vaak gepaard met overlast en criminaliteit. Heb je het vermoeden dat er bij jou in de buurt een hennepkwekerij zit of ervaar je andere drugsgerelateerde overlast? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900 – 8844. Wil je liever anoniem blijven? Neemt u dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Geen idee hoe je een mogelijke hennepkwekerij in je buurt kunt herkennen? Check dit lijstje.

Foto: Archief J2TV / PDC

reacties