Featured Video Play Icon

Buurontmoetingsplek Jacques Urlusplantsoen: een tweede huiskamer

LEIDEN – Vorige week opende de buurontmoetingsplek Jacques Urlusplantsoen de deuren. Op de ontmoetingsplek kunnen buurtbewoners workshops volgen, allerlei soorten informatie krijgen, of… Gewoon een bakkie doen.

Jacques Urlusplantsoen

Vorige week woensdag opende wethouder van wijken Marleen Damen de nieuwe buurtontmoetingsplek in het naastgelegen wooncomplex Rijn en Vliet. De ruimte fungeert eigenlijk als een soort tweede huiskamer. Bewoners van het Jacques Urlusplantsoen hebben samen met Project Door en Libertas aan de ontmoetingsplek gewerkt. De plek is bedoeld voor alle mensen in de wijk, zegt Marlies Tiepel van Libertas:

“Alle mensen die hier wonen komen hier weleens binnen. Kinderen die computerspelletjes komen zitten, moeders en vaders met hun kinderen, jong, oud, alles door elkaar. Iedereen die hier in de buurt woont, is welkom.”

Volle agenda

Op de ontmoetingsplek kunnen bewoners terecht voor een ‘bakkie in de buurt’ en allerlei informatie. Bijvoorbeeld bij vragen over gezondheid, mobiele telefoons en laptops en papierwerk. Een mooie manier om elkaar beter te leren kennen, elkaar te helpen en van elkaar te leren. De buurtontmoetingplek heeft een volle agenda: “We begonnen met de woensdagmiddag, toen ook op de maandagmiddag en inmiddels zijn er nog meer activiteiten bij gekomen”, vertelt Marlies.

“Zo hebben we op donderdag het buurtkantoor. Mensen die vragen hebben over administratie kunnen hier dan terecht bij een vrijwilliger. Op dinsdag komt er een wijkverpleegkundige van Libertas. Mensen kunnen vragen over gezondheid stellen, hun bloeddruk laten meten, je suiker, dat soort dingen.”

Toekomst

De buurtontmoetingsplek mag dan pas net open zijn, de gebruikers hebben zeker toekomstplannen:

“Het idee is om elke dag open te gaan en dat we nog veel meer dingen gaan organiseren. Zeker op het gebied van gezondheid en gezelligheid. Er zijn een heleboel plannen, en het mooie is dat het door de mensen zelf georganiseerd wordt.”

 

reacties