Buurt Mobiel voorlopig nog niet in Leids straatbeeld

Buurt Mobiel voorlopig nog niet in Leids straatbeeld

LEIDEN – Vorige week berichtte de NOS dat de gemeente Leiden zeer geïnteresseerd is in het Utrechtse initiatief de Buurt Mobiel. Maar dat ze ook daadwerkelijk binnenkort zullen gaan rondrijden, lijkt onwaarschijnlijk.

Eenzaamheid onder ouderen

De Buurtmobiel is een overdekt elektrisch golfkarretje met plaats voor een bestuurder, een passagier en een rollator. Er wordt afgerekend met een strippenkaart: heel geschikt voor korte ritjes dus. Naast gewoon handig, is de Buurt Mobiel ook een wapen in de strijd tegen eenzaamheid onder ouderen; dankzij het eenvoudige vervoer zijn ze weer mobiel en komen zij op een makkelijke manier onder de mensen. In verschillende Utrechtse wijken is de Buurt Mobiel inmiddels een hit.

 

Niet op korte termijn in Leiden

In het item dat het NOS Journaal maakte over het initiatief werd gezegd dat onder anderen gemeente Leiden zeer geïnteresseerd was in de elektrische golfkarretjes. Maar dat ze ook echt in het Leidse straatbeeld verschijnen, staat voorlopig nog niet in de sterren.

Een woordvoerder van de gemeente zegt:  “De Buurt Mobiel is een mooi initiatief! Maar we zijn niet alléén in de Buurt Mobiel geïnteresseerd. We kijken altijd naar mogelijkheden om vervoer voor deze doelgroep flexibeler en laagdrempeliger te maken. De NOS deed in hun berichtgeving voorkomen alsof er in Leiden al concrete plannen liggen om de Buurt Mobiel in te voeren, maar dit is niet zo. In ieder geval niet op korte termijn.”

 

Foto: Buurt Mobiel via Twitter

reacties