Featured Video Play Icon

Casper Faassen in het spoor van de grote Leidse meesters

LEIDEN – Het atelier van Casper Faassen wordt gerenoveerd. Daarom heeft hij, samen met zijn penselen, zijn tijdelijke intrek genomen in een ander pand. En wàt voor pand!

Waar Rembrandt het vak leerde

Het is meestal vervelend wanneer je studio opgeknapt wordt en je er dus niet terecht kunt, behalve in dit geval. Tijdens de zoektocht naar een tijdelijk onderkomen stuitte Casper Faassen op de Langebrug 89. Het huis waar Jacob van Swanenburgh leefde en werkte. En lesgaf. Van Swanenburg’s leerlingen bleken niet de minsten, sterker nog, één van zou de grootste meester van zijn tijd worden: Rembrandt van Rijn.

“Rembrandt en Jan Lievens waren hier. Ze schilderden hier, het begin van hun immense meesterschap en oeuvres. Je begrijpt dat ik opgetogen ben en vooral nieuwsgierig of er nog inspirerende geesten rondwaren…”, schrijft Casper opgetogen op Facebook.

Kom vooral even langs

Gemeente Leiden is van plan Langebrug 89 te renoveren en het tot een Rembrandtmonument te maken. In de tussentijd mag Casper gebruikmaken van het illustere pand. Casper houdt zijn tijdelijke bijzondere plek overigens niet alleen voor zichzelf. Elke zondag in mei ben je van harte welkom om, in de geest van zijn voorgangers, de meester aan het werk te zien.

reacties