Catharinasteeg krijgt grande openingsfestival

Catharinasteeg krijgt grande openingsfestival

LEIDEN – De Catharinasteeg is natuurlijk al open, maar nog niet helemaal. Om het nieuwe winkelrondje groots en officieel in gebruik te nemen, wordt van 9 tm/ 12 november een vierdaags stadsfestival georganiseerd, vol muziek en winkelplezier.

Alles uit de kast

Begin juni opende wethouder Paul Laudy samen met projectontwikkelaar MRP de Catharinasteeg. Hiermee werd het nieuwe winkelrondje compleet. Steeds meer winkels openden hun deuren in het nieuwe ‘winkelrondje’, maar een eigen feestje had de steeg nog niet. Daarom wordt van donderdag 9 t/m zondag 12 november alles uit de kast getrokken om iedereen te laten weten dat de Catharinasteeg nu ècht helemaal open is.

Muziek in de etalage

In deze vier dagen wordt de binnenstad vier dagen lang omgetoverd tot een festival, met verschillende podia tussen en ìn de etalages. Met livemuziek, theater, dans en kunst. Kleinkunst van Selma Visser in de Stadsgehoorzaal, Banditas in De Catharinahof, Destructive Penguins op het Waaghoofd, Jamie de Groot in de etalage van Hudson’s Bay; zomaar een paar klinkende namen op het programma.

Het nieuwe winkelrondje

Met de nieuwe straat en de verlegging van de brug is er een nieuwe winkelroute ontstaan, die vanuit de Haarlemmerstraat langs de Stille Mare, Catharinabrug, Catharinasteeg, Breestraat, Hoogstraat en via de Donkersteeg weer terug naar de Haarlemmerstraat. Met de Catharinahof krijgt Leiden haar 36e hofje. Deze binnentuin lag eerst verborgen, maar is nu toegankelijk voor iedereen als een soort stadsoase.

Hans Gennotte, Vestigingsadviseur Centrummanagement Leiden, is erg enthousiast over de realisatie van het nieuwe winkelrondje van Leiden: “Zowel de nieuw gevestigde nationale en internationale retail, zoals de Hudson’s Bay, als de unieke lokale concepten in dit sfeergebied en de aansluitende historische straatjes en gebouwen, zorgen ervoor dat voor de bezoekers van dit prachtige Leiden een unieke shopping ervaring is gecreëerd.”

Benieuwd naar het hele programma van het openingsfestival? Kijk dan hier.

Foto: Leiden is Open via Facebook

reacties