CDA organiseert lijsttrekkersverkiezing

CDA organiseert lijsttrekkersverkiezing

LEIDEN – CDA Leiden is op zoek naar een nieuwe lijsttrekker. En hoe kan een politieke partij die nou beter zoeken dan via een verkiezing? Komend voorjaar organiseert het CDA Leiden daarom een lijsttrekkersverkiezing. Tussen 1 maart en 16 april kunnen kandidaten zich melden voor het lijsttrekkerschap. De daadwerkelijke verkiezing van de lijsttrekker vindt plaats op 21 juni. Degene die dan tot lijsttrekker van het Leidse CDA wordt gekozen, wordt de nummer 1 bij de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018.

Bart van Horck, voorzitter van het CDA Bestuur:” We hebben er voor gekozen de campagne voor het lijsttrekkerschap te starten direct na de komende Tweede Kamerverkiezingen. Tot die tijd staat de politiek in het teken van de landelijke verkiezingen. Daarna ontstaat er weer aandacht voor de lokale politiek.”

Transparantie in de top

Met de lijsttrekkersverkiezing kiest het Leidse CDA op een transparante wijze voor de opvolging van de huidige leider van het Leidse CDA, Klaas de Vries. Klaas de Vries trekt zich na de komende gemeenteraadsverkiezingen terug uit de Leidse politiek.

Van Horck:” Klaas geeft op een geweldige wijze leiding aan de Leidse CDA-fractie. Maar hij heeft aangegeven dat hij ruimte wil maken voor een nieuwe voorzitter van de fractie. Daardoor ontstaat er ruimte voor nieuw politiek talent. Dat talent mag zich na de Kamerverkiezingen gaan bewijzen.”

In een korte maar krachtige verkiezingscampagne krijgt dat nieuwe talent de kans om het beste van zichzelf te laten zien. “Uiteindelijk hebben de leden het laatste woord en zullen zij de nieuwe lijsttrekker van onze afdeling kiezen,” aldus Van Horck.

Foto: Franklin Heijnen / Flickr

reacties