Cinema City Hall: openluchtbioscoop in Italiaanse sferen

Cinema City Hall: openluchtbioscoop in Italiaanse sferen

LEIDEN – De populariteit van openluchtbioscopen is niet meer te stuiten. Ook City Hall doet een duit in het zakje en tovert zondag èn maandag het Stadhuisplein om tot een filmtheater: Cinema City Hall.

Popup bioscoop

Eigenlijk is Cinema City Hall het best bewaarde openluchtgeheim van Leiden. Het Italiaanse restaurant trekt al een aantal jaren volle ‘zalen’ met hun pop-up bioscoopje in Italiaanse sferen, zonder er ooit echt ruchtbaarheid aan te geven. “We hebben nog nooit persberichten uitgestuurd”, vertelt Nick Westhoff. “We hebben het alleen op social media gemeld. Verder doet de mond-tot-mondreclame z’n werk.”

Film blijft een verrassing

Deze editie van Cinema City Hall was zó snel uitverkocht, dat de organisatie besloot er nog een avond aan vast te plakken. Niet alleen zondagavond, ook op maandagavond kunnen film- en pizzaliefhebbers genieten van… Tja, dat blijft een verrassing.

“Het is een Italiaanse film van vorig jaar, die veel prijzen heeft gewonnen”, zegt Nick geheimzinnig. “Een dramatische comedy. Meer zeg ik niet!”

 

Er zijn 40 tot 60 plaatsen beschikbaar onder de parasols. Dat zorgt voor een gezellig en intiem sfeertje, maar is ook wel handig met die onberekenbare Nederlandse zomers. Maar de weersvooruitzichten voor de komende dagen zijn goed, dus er kunnen meer mensen meekijken op het terras. Pizza’tje erbij, flesje wijn, Italiaanse film op een doek met uitzicht over de gracht; alle ingrediënten zijn aanwezig voor een romantisch avondje uit.

Foto: City Hall via Facebook

reacties