Agent zwaar mishandeld tijdens jaarwisseling: politie zoekt getuigen

Agent zwaar mishandeld tijdens jaarwisseling: politie zoekt getuigen

LEIDEN – Tijdens de jaarwisseling werd op de Lange Mare een politieagent zwaar mishandeld. De verdachten zitten vast. politie is op zoek naar getuigen.

Vechtpartij op de Lange Mare

Oud & nieuw is niet altijd even feestelijk, en zeker niet voor hulpverleners. Op 1 januari rond een uur of vier ’s nachts raakte een agent op de Lange Mare zwaargewond tijdens zijn werk. Hij ging in de nieuwjaarsnacht af op een melding van een vechtpartij aan de Lange Mare. Bij de vechtpartij waren tenminste vier personen betrokken: een 15-jarige jongen uit Alphen aan den Rijn, twee jongens van 17 en 18 jaar uit Engeland en een 20-jarige man uit Katwijk.

Gebroken kuitbeen

Bij de aanhouding van de vier vechtersbazen werd één van de agenten zwaar mishandeld. Hij liep onder meer een gebroken kuitbeen op. De agent is naar het ziekenhuis vervoerd en geopereerd. Hij ligt momenteel nog steeds in het ziekenhuis. De vier verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor; ze zitten alle vier nog vast.

Getuigenoproep

De politie is dringend op zoek naar getuigen die rond vier uur ’s nachts in de nieuwjaarsnacht op of rond de Lange Mare iets hebben gezien of gehoord wat te maken heeft met de vechtpartij of de mishandeling van de agent. Heb jij meer informatie? Bel dan naar 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Foto: Archief J2TV

reacties