Featured Video Play Icon

Coming Out Day: “Een kast is voor kleren, niet voor mensen”

LEIDEN – Nederland tolerant naar lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders? Valt helaas wel mee, zeggen de vaste gasten van COC De Kroon in Leiden. Daarom werd enkele jaren geleden Coming Out Day internationaal in het leven geroepen.

Bewustwording en tolerantie

Coming Out Day, ieder jaar op 11 oktober, is bedoeld om de bewustwording en de tolerantie rondom LHBT (lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders) te vergroten, om aandacht te geven aan seksuele diversiteit, om je eigenheid en identiteit te vieren. En om de regenboogvlag trots te laten wapperen.

Om wie er nog in de kast zit uit de kast te halen. “Want”, zo zegt Sandra van COC De Kroon, “een kast is voor kleren, niet voor mensen.” 

COC De Kroon begint al vroeg met de feestelijkheden rond Coming Out Day: op zaterdag 8 oktober wordt er een fijn fuifje georganiseerd, de It’s In My DNA Party. Op de line up staan onder anderen musicalensemble NEWS, Ruby van Urk en Danny Diego. “Iedereen, maakt niet uit wat je bent of waar je van houdt, is welkom”, roepen de vrijwilligers van COC De Kroon in koor.

reacties