Containers potdicht rond jaarwisseling: en dan?

Containers potdicht rond jaarwisseling: en dan?

LEIDEN – Nog meer afvalnieuws. Rond de jaarwisseling zijn de ondergrondse afvalcontainers even dicht.

Vuurwerkrisico

De containers gaan dicht vanwege – je raadt het al- het vuurwerkrisico. Dat wil dus zeggen dat je je plastic champagneflûtjes, je overgebleven oliebollen en je confettisnippers even moet opsparen. De gemeente raadt aan je huisval vóór de jaarwisseling weg te brengen. En als ‘ie vol is, zet het er dan vooral niet naast, want dan is de kans groot dat het, bedoeld of onbedoeld, gebruikt wordt voor een vreugdevuur.

Handig lijstje

Gemeente Leiden heeft een handig lijstje gemaakt, zodat je nooit voor een dichte container staat. De ondergrondse restafvalcontainers gaan op 31 december om 16.00 uur dicht. Op nieuwsjaarsdag zijn ze om 07.00 uur weer open. De papiercontainers is een ander verhaal. Van 22 t/m 31 december worden de papiercontainers weggehaald en de kunststof- en textielcontainers afgesloten. Uiterlijk 7 januari staat alles er weer open for business. De Milieustraat is op oudjaarsdag nog geopend. Grofvuil wordt tussen 27 december en 6 januari niet opgehaald.

Schoon schip

Rond de feestdagen maken veel mensen schoon schip en is het altijd razend druk in afvalland. Probeer daarom je grote vuil ver voor de feestdagen weg te brengen, of wacht even tot na de jaarwisseling. In ieder geval, benadrukt de gemeente, als een container vol is, neem je afval weer mee naar huis of zoek een andere container. Voor het opstapelen van afval naast een volle container kun je een flinke boete krijgen.

Online formuliertje

Zelf last van het afval van anderen? De gemeente hoort het graag via telefoonnummer 14071, of vul even het online formuliertje in op de gemeentewebsite.

Foto: Gemeente Leiden via Facebook

 

reacties