ZomerOndernemers creëren eigen vakantiebaan

ZomerOndernemers creëren eigen vakantiebaan

LEIDEN – Zoek je een leuke vakantiebaan? Ben je ondernemend ingesteld en tussen de 15 en 22 jaar? Doe dan mee aan het project ZomerOndernemer. Je krijgt de kans om tijdens de zomervakantie je eigen bedrijf te starten met begeleiding van coaches en ervaren ondernemers. Deelname is kosteloos. Sterker nog: je krijgt zelfs een startkapitaaltje en je kunt ook nog lekker twee weken op vakantie gaan.

Karin Wateler, regiocoördinator ZomerOndernemer Groene Hart: “Het initiatief ZomerOndernemer komt oorspronkelijk uit Zweden en waaide in 2010 over naar Nederland en wordt voor de vijfde keer in het Groene Hart georganiseerd. Ieder jaar komen er weer plaatsen bij. Dit jaar doen er 11 regio’s mee. ZomerOndernemer is bedacht om het ondernemerschap onder jongeren te stimuleren en zo werkeloosheid tegen te gaan.”

Frank (16) en Santana (22) deden vorig jaar mee met het project ZomerOnderschap. Frank zegt tijdens de zes weken van ZomerOndernemer voornamelijk te hebben geleerd om ondernemend te denken. “Ik heb geleerd dat je sommige zaken gewoon moet aanpakken en moet doen. Soms moet je ergens inspringen en vervolgens kijken hoever je komt. Dat vond ik een belangrijke les. Ik merk dat ik er ook op school voordeel van heb dat ik dit traject gevolgd heb. Ik heb dingen geleerd die op school terugkomen, terwijl andere kennis juist handig is voor later. Als ik mijn bedrijf helemaal alleen had opgericht, had ik nooit de contacten gehad die ik nu tijdens ZomerOndernemer gelegd heb.”

Beter verdienen dan vakkenvullen

Santana verkocht al sieraden toen ze werd getipt over ZomerOndernemer. “Het leek me leuk om meer te leren over het ondernemerschap en om andere ondernemers te ontmoeten”, vertelt ze. “Daarom besloot ik me op te geven. Tijdens de zes weken heb ik alles geleerd over de Belastingdienst, Kamer van Koophandel en de bank.” Dankzij ZomerOndernemer is zij nu officieel eigenaar van haar eigen bedrijf. “Ik verkoop sieraden, tassen en telefoonhoesjes via mijn webshop, op braderieën en via vrienden. Sinds vorige zomer heb ik al flink wat geld verdiend. Een eigen bedrijf verdient een stuk sneller dan vakkenvullen.”

Er is nog plaats om deze zomer mee te doen in het Groene Hart. De startdatum is 14 juli. Op 18 augustus is de feestelijke afsluiting. Aanmelden kan via de website.

reacties