Dak Jûh naar parkeerterrein Kaasmarkt is “niet zo handig”

Dak Jûh naar parkeerterrein Kaasmarkt is “niet zo handig”

LEIDEN – Het dansfeest Dak Jûh, dat eerst bovenop de Hoogvlietgarage zou plaatsvinden, wordt op 2 oktober gehouden op de Kaasmarkt. De buurtvereniging is kritisch en een omwonende noemt dit plan “niet zo handig”.

De bewoners van de wijk Pancras-West, waar de Kaasmarkt in ligt, kregen donderdagochtend bericht van het besluit. “Vandaag is besloten toe te staan dat er op 2 oktober aanstaande van 20.00 uur tot 3 oktober 02.00 uur een dancefeest plaatsvindt op de Kaasmarkt,” zo informeert de gemeente. “Tijdens Leidens Ontzet wordt het op de Nieuwe Rijn steeds drukker. Bij te grote drukte is de veiligheid van de bezoekers in het geding. Mede op advies van de politie is besloten om een extra activiteit te organiseren om de Nieuwe Rijn en omgeving te ontlasten.”

Het feest is nu nog maar op één van de twee dagen van Leidens Ontzet. Toch hoopt de gemeente dat hiermee de drukte zich beter verspreid over de binnenstad. Dak Jûh kon niet doorgaan op de parkeergarage aan het Levendaal omdat bleek dat het gebouw niet bestand is tegen een hossende meute.

Niet zo handig

Toch is niet iedereen heel erg enthousiast over de Kaasmarkt als locatie. De wijkvereniging Pancras-West had deze zomer al aangegeven dat Leiden Culinair niet goed bevallen was op het parkeerterrein. Omwonenden houden hun hart vast voor de overlast die honderden dansende feestgangers met zich mee zullen brengen. Er wordt met een kritische blik gekeken naar het besluit van de burgemeester. Je kunt je voorstellen dat deze locatie niet zo handig is, in combinatie met de Grote Hutspotmaaltijd en de start van de Grote Taptoe der Verenigingen op de Kaasmarkt.

Parkeerders

Het gebruik van de Kaasmarkt betekent dat er niet geparkeerd kan worden vanaf maandag 2 oktober a.s. van 08.00 uur. De verwachting is dat op dinsdag 3 oktober vanaf 15.00 uur weer kan worden geparkeerd. Omwonenden met een parkeervergunning worden gecompenseerd in de nabijgelegen Haarlemmerstraatgarage.

reacties