Dames Scylla werken zich fluitend door wedstrijd tegen Taverzo heen

Dames Scylla werken zich fluitend door wedstrijd tegen Taverzo heen

LEIDEN – Een makkelijk middagje voor de Scylla-dames afgelopen zaterdag. Ze sloten zich eenvoudig aan bij Taverzo.

Hekkensluiter

De opdracht tijdens de wedstrijd zaterdag was aansluiting krijgen bij de nummer vier in de eredivisie tafeltennis. De klus werd eenvoudig geklaard. Taverzo is de hekkensluiter in de eredivisie en kon in geen enkele partij aanspraak maken op een overwinning.

Volle winst pakken

Kim Vermaas, Esmee van Marwijk en Marie Depuydt wonnen hun potten in Zoetermeer eenvoudig. Het verschil tussen beide ploegen was zo groot dat nauwelijks van een echte wedstrijd gesproken kon worden. Alleen Depuydt moest een game afstaan, maar zij was dan ook nauwelijks hersteld van een vervelende griep. Dat ze achter de tafel verscheen was op zich al een wonder, en gaf aan dat het team erop gebrand was de volle winst te pakken.

Degradatie onontkoombaar voor Taverzo

Terwijl voor Taverzo degradatie onontkoombaar lijkt, kan Scylla na de 6-0 weer hoop hebben op plaatsing voor de play-offs. Het gat naar de nummer vier, SKF, is nog aanzienlijk, maar met 11 punten uit de laatste twee wedstrijden is Scylla weer helemaal terug.

Nederlaag voor mannen Scylla

De mannen van Scylla hoopten zondag op een soortelijke uitslag. Die was nodig om net als de vrouwen uitzicht te houden op plaatsing voor de play-offs. Het liep echter anders. In het Scylla Tafeltenniscentrum leed het team tegen concurrent Salamanders een pijnlijke 2-4 nederlaag.

Spannende vijfsetter

De wedstrijd begon voor Scylla nog goed. Merijn de Bruin had geen enkele moeite met Bas Hergelink. Daarna was het echter Jamshid Sedigh die in een spannende vijfsetter tegen Olivier Altenburg de stand gelijk trok. Nog was er weinig aan de hand voor Scylla, zeker niet na de simpele winst van Gerard Bakker Jr. op Casper ter Lüün. Scylla wist echter de 2-1 voorsprong na de pauze niet vast te houden.

slopende partij

Het thuispubliek moest toezien hoe Salamanders de achterstand wist om te buigen in 4-2 winst. Nadat eerst De Bruin door Sedigh opzij was gezet volgden twee vijfsetters die weer beiden in het voordeel van de bezoekers uitvielen. Bakker moest in een slopende partij op conditioneel vlak alle zeilen bijzetten maar redde het niet tegen Hergelink die met lange rally’s en vertragend spel uiteindelijk de fitste bleek.

Nog steeds vijfde

In de laatste wedstrijd speelde Altenburg wederom sterk, maar in de slotgame was het Ter Lüün die hard toesloeg met 11-2. Ondanks de nederlaag blijft Scylla vijfde, maar de achterstand op Salamanders is nu opgelopen tot 7 punten.

Foto: Wim de Leeuw

reacties