Dames staan centraal in Museum Volkenkunde

Dames staan centraal in Museum Volkenkunde

LEIDEN – Op zaterdag 12 november pakt Museum Volkenkunde groots uit met 10e editie van de Ladies Night.

Zolang er maar een veertje aan zit

Momenteel heeft het museum de expositie ‘Wereld Vol Veren’, en de link met Ladies Night is daarmee heel snel gelegd. Het programma van de avond wordt dan ook volledig rondom dit thema ingevuld. Een fashionshow, creatieve workshops, verschillende acts, lezingen en rondleidingen; zolang er maar een veertje aan zit.

Mode van morgen

De fashionshow komt voort uit een samenwerking tussen Museum Volkenkunde en kunstacademie ArtEZ in Arnhem. Studenten van de opleiding Fashion Design ontwierpen, speciaal voor de tentoonstelling Wereld Vol Veren, diverse jurken en sjaals met veren als inspiratiebron. Een aantal van de ontwerpen is te zien in de tentoonstelling, andere creaties uit de reeks gaan tijdens de Ladies Night de catwalk over. Een mooie kans om het werk van aanstormend Nederlands modetalent te zien.

Je vriendin, je zus, je moeder

Trommel je vriendin op, je zus, je moeder, je nichtje, je tante, je onderbuurvrouw en die gezellige vrouw die je soms tegenkomt in de buurtsuper, en laat je op 12 november vanaf 18.00 uur verrassen in Museum Volkenkunde! Kijk voor het volledige programma op de website van Volkenkunde.

Foto: ArtEZ – Kirsten van Santen

reacties