Buurt kleurt roze voor iedereen

Buurt kleurt roze voor iedereen

LEIDEN – Zaterdag 20 augustus kleurt De Buurt roze! In het verlengde van de EuroPride mag ook Leiden zich verheugen in een evenement voor homo’s, lesbiennes, biseksuelen, transgenders én hetero’s. De Roze Buurt is voor iedereen.

Brainstormen

“We zaten met de organisatie te brainstormen over de invulling van nog een paar avonden”, vertelt Trudy Kwik, één van de iniatiefnemers van De Buurt. “Toen dacht ik ineens: we hebben EuroPride, Roze Maandag op de kermis in Tilburg, waarom niet ook in Leiden? Het is niet zozeer een statement, maar een roze evenement past gewoon bij het concept en de uitstraling van De Buurt, waar iedereen welkom is.”

Indrukwekkende line-up

Om 15.00 uur gaat het feest los met een volleybalwedstrijd tussen het Travestietenteam tegen het Team Bekende Leidenaren. Professioneel theaterdier Maxim Bezembinder werd door de organisatie gevraagd mee te denken over de line-up, en dat was niet tegen dovemansoren gezegd. Bekende acts als The Rozettes, The Working Girls en niemand minder dan Karin Bloemen en Jamai Loman zullen het podium beklimmen met maar één doel: een feetje bouwen met iedereen, voor iedereen.

Maxim: “Goed dat we een roze feestje in Leiden gaan bouwen. Want er is een kentering nodig. Zo tolerant is Nederland namelijk niet. Het aantal meldingen van geweld tegen homo’s groeit, evenals het aantal landen dat homoseksualiteit strafbaar stelt. Een evenement als De Roze Buurt draagt bij aan de zichtbaarheid van LHBT. Daarom hopen we dat er ook veel hetero’s op het feest zullen komen. Want na zichtbaarheid kan een goed gesprek volgen. En acceptatie is daarvan de volgende stap.”

Maxim verheugt zich erg op het optreden van The Rozettes. “Zij zijn een bekende en populaire act in Amsterdam, met Frank Sanders als middelpunt. Hij kan niet meekomen naar het optreden in De Roze Buurt omdat ze ’s avonds gewoon weer een voorstelling moeten spelen, maar zijn twee ‘dames’ staan ook zonder hem hun mannetje. Eén van de travestieten zingt halverwege het optreden een lied, ‘Geen flikker an’, van Charles Aznavour en vertaald door André Breedland. Laat dat het onofficiële thema van het feest zijn.”

Foto: Facebook

reacties