De Grote Beer wordt helemaal nieuw

De Grote Beer wordt helemaal nieuw

LEIDEN – De Grote Beer is overgenomen door de Horeca Groep Leiden.  Het café-restaurant in de Rembrandtstraat krijgt van de nieuwe eigenaar een nieuwe inrichting, hoogstwaarschijnlijk een nieuwe naam, een nieuwe kaart, een nieuwe alles.

“Een nieuwe naam? Ja, dat vragen wij ons ook af”, lacht Nilles Raken van de Horeca Groep. “We hebben het nieuws pas maandag gekregen, dus we zitten nog volop in het creatieve proces. Het café zit in een heel mooi pand op een fantastische plek, zo’n kans komt niet vaak voorbij. Het was een longshot. Toen ons bod geaccepteerd werd, dacht we meteen: werk aan de winkel!”

Failliet

De Grote Beer begon als een discotheek, maar groeide door naar één van de bekendste restaurants van Leiden, met een evenzo geliefd terras aan de singel. De Beer maakte onderdeel uit van Luykx B.V. Eind januari werd het restaurant failliet verklaard. Horeca Groep Leiden legde het beste bod op tafel, en zodoende mag De Grote Beer aansluiten in het rijtje met gelegenheden als Stadscafé van der Werff, City Hall, Lot & de Walvis en The Bishop. De ervaring om De Grote Beer weer te laten floreren, is er dus genoeg.

Rijk horecastadje

“Er gaat zeker iets gebeuren aan de inrichting”, zegt Nilles. “Het pand heeft een sausje van deze tijd nodig. Als we de juiste look & feel hebben gekozen, gaan we aan de slag met wat er op de kaart komt. Leiden is een rijk horecastadje, dus het is een grote uitdaging om te bedenken wat er nog mist. We hebben er alle vertrouwen in, want het is ons tot nu altijd gelukt om jullie te verrassen!”

Foto: J2TV / Lauren van Duijvenvoorde

 

reacties