De lente staat te trappelen… Jij ook?

De lente staat te trappelen… Jij ook?

REGIO – De lente is in aantocht! Met trompetgeschal in de vorm van wellustig bloeiende krokussen. De komende dagen zijn er volop kansen voor dat eerste terrasje van het seizoen.

Krokussen

De meteorologische lente is officieel begonnen op 1 maart, maar toen konden we nog in de plassen stampen. Nu lijkt het tij definitief gekeerd. We worden wakker met de zon, je hoeft niet meer zo nodig een sjaal om en de lucht is fris en vol belofte. Krokussen schieten als… Nou ja, krokussen uit de grond. De winterslaap is definitely over.

Rokjesdag

Vandaag tikt de thermometer zo’n 11 graden aan. Dat is eigenlijk helemaal niet zo warm, maar er staat bijna geen wind. Dat maakt dat het warmer aanvoelt. Vanaf zondag mag de zon écht aan de bak en dan krijgen we allemaal die typische lentekriebels. Toch?

“Ik heb dat niet zo”, zegt een jonge Leidenaar op de Nieuwe Rijn. “Ik ben wel blij dat het niet meer regent, maar ik heb niet per sé een terras nodig voor m’n vrijdagmiddagbiertje ofzo.” En rokjesdag dan? “Joh, in de winter zijn de rokjes net zo kort, hoor!”

“Ik voel het wel”, lacht zijn maat. “In m’n onderbuik. Is vast iets dierlijks!” En dan, wat serieuzer: “Ik voel het in m’n ogen. Ze prikken alweer. Het hooikoortsseizoen is weer begonnen. Leuk, die lente.”

Foto: J2TV / Guido Marsman

 

 

 

 

 

 

reacties